Mums ir dzimšanas diena! Atlaides līdz -70% visos Abakhan veikalos un interneta veikalā.

Mums ir dzimšanas diena! Atlaides līdz -70% visos Abakhan veikalos un interneta veikalā.

Tradicionālais ziemassvētku vainags uz stieples

tradicionalais-ziemassvetku-vainags-uz-stieples
2021. gada 23. decembris 66 skatījumi

Tradicionālais ziemassvētku vainags uz stieples

Brīdinām, ka egļu zaru vainaga gatavošana nav paredzēta jutīgām rokām. Skujas var iedurties, sveķi sacietēt, un, lai savērptu stiepli uz roktura, ir nepieciešams nedaudz piepūlēties.

Materiāli un instrumenti:

  1. Stiepļu pamatnes rāmis
  2. Saistošā stieple un griešanas knaibles
  3. Egles zariņi un dārza šķēres
  4. Darba plāns

Darba plāns:

  1. Iegādājieties visu nepieciešamo:
  • Piemērota izmēra stiepļu karkasu no Abakhan. Šim Ziemassvētku vainagam izmantotā riņķa diametrs ir 41 cm.
  • Atbilstoši lokana saistoša stieple, kuras diametrs ir 0,65 mm no būvmateriālu vai instrumentu veikala.
  1. Sargieties no egļu sveķiem! Apklājiet darba virsmu ar vecām avīzēm vai ko citu. Valkājiet vienreizlietojamu apģērbu.
  2. Vispirms sagatavojiet čiekurus. Aptiniet stiepli pēc iespējas nemanāmāk, t. i., ap čiekuru aizmuguri starp zvīņām, un nostipriniet ar dažiem savijumiem. Konusa "aste" varētu būt aptuveni 19-25 cm gara, lai būtu pietiekami gara, lai to varētu piestiprināt.
  3. Egles zarus nogrieziet vairāk vai mazāk vienā garumā. Piemērots garums ir 18-22 cm. Šim vainagam ir nepieciešams viens veikala izmēra plastmasas maisiņš ar egļu zariem.
  4.  Sāciet darbu no ārējā apļa. Piestipriniet stieples galu pie gredzena ar dažiem riņķiem un sāciet vērpt uz rāmja, kas veidots no egļu zariem pa diviem. Pāris apļu stingri noturēs saiti. Pārliecinieties, ka zari ir nostiprināti pietiekami stingri. Katram nākamajam pārim noteikti jānosedz iepriekšējais stiprinājuma punkts. Salieciet saišķus vienu uz otra tieši tik daudz, cik vēlaties, lai vainags būtu pūkains.
  5. Katru reizi, kad sasniedzat divu gredzenu stiprinājuma punktu, ap stiprinājuma stiepli apvelciet krustiņu. Tad zari neveidos apli ap apaļo stiepli.
  6. Kad esat pabeiguši, piestipriniet pēdējos saišķus zem pirmajiem.
  7. Iekšējā aplī stipriniet zarus pretējā virzienā. Pārejot no viena apļa uz otru, stieple nav jāpārgriež.
  8. Pabeidziet apli un tādā pašā veidā paslēpiet tā galu zem sākuma zariem.
  9. Novietojiet čiekuriņus savā vietā. Izduriet caurumu vainagā piemērotā vietā un piestipriniet pie pamatnes karkasa. Lokanās sasiešanas stieples galā esošos čiekuriņus vēlāk varēs piestiprināt labajā pusē.

Daži triki:

  • Ja jūs mežā lasat svaigus čiekurs,tiem nepieciešama aptuveni nedēļa siltā vietā, piemēram, kastē uz cepeškrāsns vai pie plīts, lai tie kļūtu "pūkaini". UZMANĪBU! Ugunsdrošība!
  • Čiekurus var izgreznot, izmantojot aerosola krāsas, dzirkstošas drupatas, mākslīgo sniegu un citus līdzekļus.
  • Nevajag aizrauties ar stieples savērpšanu. Ja rodas nepieciešamība atkārtoti izmantot pamatni, ļoti cieši savītu stiepli vēlāk būs grūti atšķetināt. Attēlā redzamais gredzens dažādos projektos ir izmantots 3 gadus.
  • Tas var būt diezgan apgrūtinoši, ja pavediens savijas mezglā. Bet, ja sapiņķerējusies stieple ir diez gan problemātiski. Pārliecinieties, ka stieple nenovelkas no nūjiņas augšas vairāk, nekā nepieciešams.

Viens ir skaidrs - vienīgā lieta, kas var būt nepareiza, taisot Ziemassvētku vainagu, ir tā netaisīšana. Dienas beigās istabu piepilda saldā egļu smarža, un durvis rotā pašdarināts Ziemassvētku vainags.

Izmēģiniet un izbaudiet gatavošanu!