Mums ir dzimšanas diena! Atlaides līdz -70% visos Abakhan veikalos un interneta veikalā.

Mums ir dzimšanas diena! Atlaides līdz -70% visos Abakhan veikalos un interneta veikalā.

Tills

Tills
2023. gada 6. februāris 14 skatījumi

Tills

Tills ir ļoti plāns, viegls, sietiņam līdzīgs audums, kas parasti tiek izgatavots no zīda vai kokvilnas diega, taču mūsdienās zemāku izmaksu dēļ biežāk tiek lietots neilona tills. No neilona šķiedras biezuma ir atkarīgs auduma kritums un tekstūra un līdz ar to arī lietošanas mērķis.

Tilla audumu pazina jau senatnē, taču savu triumfu tas uzsāka 18. gadsimtā. 19. gadsimta pirmajā pusē pēc pirmo baleta svārku izgatavošanas tills dejas pasaulē sāka ieņemt arvien nozīmīgāku vietu, pēc tam tā izmantošana populāra kļuva arī citās jomās. Tillu sāka izmantot karalisko kāzu kleitu darināšanā, kā arī citur modes pasaulē.

Tilla šūšana

Tillam ir tīkliņveida pinums un tas neirst, taču der ieklausīties dažos padomos, lai šūšanas process noritētu bez aizķeršanās:

1. Plānu un mīkstu tillu var būt grūti griezt, jo audums mēdz izslīdēt no vietas. Labi palīgi ir rotējošais griezējs un paliktnis.

2. Šūšanu veiciet mierīgi un lēni! Nestiepiet audumu!

3. Šūšanas laikā izmantojiet vai nu zigzaga dūrienu, vai tradicionālo garo dūrienu. Lai tillam piešķirtu kuplumu, vīli sakrokojiet.

4. Šujot ar rokām, izmantojiet garu adatu un rupjāku diegu.

5. Plīvuru tills neirst, tāpēc nav nepieciešams to apvīlēt. Ja tomēr vēlaties apstrādātu malu, izmantojiet apdares lentīti.

Kāpēc izmantot tillu?

Mīkstais un smalkais plīvuru tills, kuram var piešķirt kuplumu, ir piemērots dažādu apģērbu, aksesuāru un dekoru izgatavošanai. Stingrāks tills vairāk noderēs projektos, kuros nepieciešama stingrāka noturība un struktūra, piemēram, deju svārkiem, kāzu kleitām un dekorācijām.

Domājot par tillu, pirmais, kas nāk prātā, ir brīnišķīgie kuplie tutu svārciņi. Bet ne tikai! No tilla auduma var izgatavot arī fantāzijas bagātus karnevāla tērpus, īpašus Ziemassvētku rotājumus un dekorācijas kāzām, Halovīna ballītēm un dažādām citām tematiska rakstura ballītēm.

Vasarā, lai aizsargātos no kukaiņiem, no mīksta tilla var izveidot gaisīgu baldahīnu virs gultas, bet no stingra tilla – pretodu tīklu pie loga.

Izvēlieties vai nu plānu un mīkstu, vai nedaudz stingrāku tillu un veidojiet izdomas bagātus tērpus, savdabīgas dekorācijas tematiskajām ballītēm vai princešu svārkus!

Lasiet vairāk par plīvuru tillu un tā izmantošanu:

https://www.thecreativecurator.com/types-of-tulle/

https://www.cimmino.com/en/how-to-use-the-tulle-fabric/