Mums ir dzimšanas diena! Atlaides līdz -70% visos Abakhan veikalos un interneta veikalā.

Mums ir dzimšanas diena! Atlaides līdz -70% visos Abakhan veikalos un interneta veikalā.

Kādas adāmadatas izvēlēties adīšanai?

Kādas adāmadatas izvēlēties adīšanai?
2023. gada 14. aprīlis 266 skatījumi

Kādas adāmadatas izvēlēties adīšanai?

Dzijai piemērota izmēra adāmadatu atrašana ir svarīga sastāvdaļa, lai adījums izdotos. Pārāk smalkas vai pārāk rupjas adatas var radīt nepatīkamus pārsteigumus, un rezultāts var būt pārāk stingrs vai pārāk vaļīgs. Šajā ierakstā mēs runāsim par to, kā izvēlēties pareizo izmēru adāmadatas dzijai, lai iznākums priecētu gan pašu, gan citus.

Pirmais solis ir izprast norādījumus uz dzijas etiķetes. Uz tās vajadzētu būt norādītam ieteicamajam adāmadatu izmēram. Ja jums pareizā izmēra adāmadatu nav, varat mēģināt izmantot tādas adāmadatas, kuru izmērs ir vistuvāk ietiktajam. Tomēr jāņem vērā, ka tas var mainīt adījuma blīvumu un izskatu.

Otrais solis ir paraudziņa noadīšana. Paraudziņi ir svarīgi, lai gūtu priekšstatu par to, kā dzija reaģē uz dažāda izmēra adāmadatām. Ja vēlaties adīt rakstainu adījumu, paraudziņus iesakām adīt ar divu dažāda izmēra adāmadatām. Tas ļaus salīdzināt divu dažāda blīvuma adījumus un izvēlēties sev tīkamāko.

Trešais solis ir pielāgot adāmadatu izmēru atbilstoši jūsu adīšanas stilam. Ja jūs parasti dodat priekšroku retākam adīšanas stilam, iesakām izvēlēties nedaudz smalkākas adāmadatas nekā ieteikts dzijas etiķetē. Ja jūs parasti dodat priekšroku blīvākam adīšanas stilam, iesakām izvēlēties nedaudz rupjākas adāmadatas nekā ieteikts dzijas etiķetē.

Ceturtais solis ir izmēģināšana. Kad esat atradis pareizā izmēra adāmadatu komplektu, varat mēģināt adīt dažāda izmēra un blīvuma adījumus, lai gūtu priekšstatu par to, kā dažādi adāmadatu izmēri ietekmē adījumu.

Ja dzijas etiķete vairs nav pieejama vai tajā nav norādīta informācija par adāmadatu izmēriem, tad to iespējams noteikt arī citā veidā. Paņemiet papīra lapu un izduriet tajā vairākus caurumus ar dažāda izmēra adāmadatām. Pēc tam izvelciet dziju caur caurumiem un izvērtējiet, kurš caurums šķiet vispiemērotākais. Ja dzija iet cauri pārāk viegli, adāmadata ir pārāk rupja. Ja dzija neiet cauri vai plēš caurumu, adata ir par smalku. Šādu metodi var izmantot, lai piemeklētu piemērotu adāmadatas izmēru, ja dzijas etiķete ir pazaudēta vai bojāta.

Kopumā pareiza izmēra adāmadatu izvēle ir svarīga, lai panāktu vēlamo adījuma rezultātu. Ir saprātīgi ievērot dzijas etiķetē ieteikto adāmadatu izmēru, taču jāņem vērā arī savs adīšanas stils un paraudziņi. Kad esat atradis pareizā izmēra adāmadatu komplektu, varat eksperimentēt ar dažāda izmēra un blīvuma adījumiem, lai sasniegtu vēlamo rezultātu.