Mums ir dzimšanas diena! Atlaides līdz -70% visos Abakhan veikalos un interneta veikalā.

Mums ir dzimšanas diena! Atlaides līdz -70% visos Abakhan veikalos un interneta veikalā.

Kā rūpēties par dziju? Pamācība dzijas kopšanai.

Kā rūpēties par dziju? Pamācība dzijas kopšanai.
2023. gada 17. novembris 155 skatījumi

Kā rūpēties par dziju? Pamācība dzijas kopšanai.

Uzsākt ceļojumu adīšanas vai tamborēšanas pasaulē ir aizraujoši, taču rūpes un mīlestība, ko ieguldāt savos projektos, bez pienācīgas rokdarba apstrādes var būt īslaicīgas. Dažādiem dzijas veidiem nepieciešama arī dažāda kopšana, lai nodrošinātu ilgmūžību un skaistumu. Šajā pamācībā aplūkosim, kā kopt izstrādājumus, kas izgatavoti no akrila, vilnas, mazgājamas vilnas un kokvilnas dzijas.

Akrila dzija: minimāla kopšana, ļoti izturīga

Akrila dziju ir iecienījuši rokdarbu entuziasti, jo to var iegādāties par pieejamu cenu un tā ir izturīga. Kad pienāk laiks gatavo priekšmetu mazgāt, izvēlieties maigu mazgāšanas ciklu ar aukstu ūdeni, lai novērtsu izstrādājuma izstiepšanos. Pēc tam savu akrila rokdarbu nolieciet uz līdzenas virsmas, lai tas izžūtu un saglabātu sākotnējo formu.

Apskatiet akrila dzijas!

Vilnas dzija: grezns siltums ar īpašu uzmanību

Vilnas dzija nodrošina siltumu un elastību. Tomēr tā prasa arī īpašu apstrādi, lai novērstu izstrādājuma savelšanos. Vislabāk to mazgāt ar rokām remdenā ūdenī, izmantojot saudzīgu mazgāšanas līdzekli. Viegli nospiediet lieko ūdeni un novietojiet priekšmetu uz dvieļa, lai tas izžūtu. Lai pasargātu vilnas rokdarbus no kožu radītajiem bojājumiem, glabājiet tos kastēs ar brīvu gaisa piekļuvi.

Apskatiet vilnas dzijas!

Yarn Cygnet Pure Wool Superwash DK 50 g / 106 Sherbert

Mazgājama vilnas dzija: daba saplūst ar komfortu

Tiem, kam tīk vilnas siltums, bet netīk sarežģīta kopšana, īstā izvēle būs mazgājama vilnas dzija. Izstrādājumu mazgājot veļasmašīnā un pēc tam žāvējot, ievērojiet kopšanas norādījumus uz dzijas etiķetes. Lai vēl vairāk aizsargātu smalkos priekšmetus, veļasmašīnā ievietojiet tos sieta veļas maisiņā.

Izmēģiniet dziju Cygnet Pure Wool Superwash DK 50 g

Izmēģiniet dziju Durable Soqs 50 g

Kokvilnas dzija: vasarīga un smalka

Kokvilnas dzija ir labākā izvēle viegliem un brīvas gaisa piekļuves vasaras projektiem. Tomēr, lai saglabātu vieglumu un brīvu gaisa piekļuvi, no kokvilnas dzijas izgatavotiem priekšmetiem ir nepieciešama rūpīga kopšana. Mazgājot veļas mašīnā, izvēlieties saudzīgu ciklu ar aukstu ūdeni, lai novērstu krāsas izbalēšanu. Vēsāks ūdens palīdzēs izvairīties no nevēlamas priekšmeta saraušanās. Nolieciet priekšmetus uz virsmas, lai tie izžūtu.

Apskatiet kokvilnas dzijas!

Vispārīgi padomi dzijas kopšanai

Papildus katra dzijas veida specifikai jāņem vērā arī daži vispārīgi padomi. Lai izvairītos no priekšmeta savelšanās un formas izmaiņām, mazgājot to, nekad neizvēlieties spēcīgu centrifūgas ciklu. Ir ļoti svarīgi pārbaudīt un ievērot kopšanas norādījumus uz dzijas etiķetēm! Traipu noņemšanai jūsu labākais sabiedrotais būs saudzīgs mazgāšanas līdzeklis.

Izprotot akrila, vilnas, mazgājamas vilnas un kokvilnas dzijas specifiku, jūs zināsiet, kā saglabāt savus rokām darinātos dārgumus sākotnējā izskatā. Patīkamu darbošanos!